Sport

 Laat je begeleiden door een professioneel topteam om je doelen te bereiken !

Inspanningstest - Tainingsadvies

 

Uit een inspanningstest met lactaat en hartslagmeting kunnen we de juiste trainingszones afleiden en een persoonlijk trainingschema opstellen. Dit trainingschema is in functie van jouw doel en zal opgevolgd worden naargelang het tijdsbestek. Een trainingsschema op maat zorgt voor optimale progressie en blessurevrij sporten. Tijdens deze test loop of fiets je met een progressieve belasting tot uitputting. 

 

Loopanalyse

 

Doormiddel van een loopanalyse, kracht- of stabilisatieoefeningen maken we een screening en geven advies om je klachten weg te krijgen en/of uw prestaties te verbeteren. Wil je meer weten over de voordelen van minimalistisch lopen of wens je trainingsadvies voor blessurepreventie? Het kan allemaal voor zowel de recreatieve sporter, competitiesporter of topsporter.  

 

Sportrevalidatie

 

Sport revalidatie is gericht op het behandelen van sportletsels zoals spierscheuren, enkelverstuikingen, knieblessures,... Hierbij wordt de sporter begeleid om op een veilige manier te oefenen en sportactiviteiten te hervatten. Bovendien wordt advies gegeven ter preventie van nieuwe blessures. Zowel recreatieve als competitieve sporters kunnen hiervoor bij ons terecht

 

Functionele training          

 

Functionele training werkt anders dan de traditionele krachttraining.

Hier geen analytische oefeningen maar een progressieve opbouw in specifieke en sportgerelateerde oefeningen naar je zelf gestelde doelen of ski/snowboard vakantie. Wij helpen je met de opbouw van  je "core-stability" en het activeren van  spierketens  met oog op blesurepreventie ! 

 

 

Hoogtetraining                

 

Trainen op hoogte, artificieel maar onder gecontroleerde omstandigheden. Vroeger waren sporters aangewezen op stages in de bergen, tegenwoordig is het ook mogelijk om op gesimuleerde hoogte tot 6000m te trainen.  Hoogtetrainingen en -stages zijn dus ideaal voor duursporten zoals trailrunning, wielrennen, skiën en triatlonatleten om prestaties te verbeteren. 

 

Door gebruik te maken van een masker ipv een hoogtekamer, is er maximaal rendement en kunnen de tainingen uitgevoerd worden op verschillende fitness toestellen, loopband of zelfs je eigen fiets.

 

 

Hooggebergte training & Mountaincoaching

 

Door jaren van ervaring en klimmen in het hooggebergte, bieden wij trainingsadvies aan voor trekkings in het hooggebergte of beklimmingen boven 3000m zoals de Kilimanjaro, Aconcagua of zelfs als je ervan  droomt de Mount Everest te beklimmen. Wij helpen je met de maandenlange voorbereiding om het tot een succes te kunnen omzetten dmv van een training met een hoogte-trainingsschema en een hoog-gevoeligheidstest. Meer weten over High Altitude Training Program ? KLIK

 

Meer info over onze  realisaties / trainingen / trekkings / beklimmingen / presentaties : www.sofielenaerts.com

 

Bikefitting

 

Waarom is bikefitting nu zo belangrijk? Met bikefitting wordt de fiets geheel op uw persoonlijke  dimensies en noden aangepast. Heeft u pijn tijdens het fietsen? Wilt u zeker zijn van de juiste positie op de fiets? Wilt u een verplaatsing of lange afstand  zo efficiënt mogelijk afleggen? Of wilt u als competitie beest zo snel mogelijk rijden? Onze bikefitting streeft optimalisatie na van de trapefficiëntie en comfort.

 

Door gebruik te maken van de meest recente kennis en technologie kan elke persoon nauwkeurig opgemeten en op zijn eigen fiets gepositioneerd worden, hetzij een racefiets, xco, trail of enduro mountainbike, tijdritfiets of trekking/stadsfiets. Het specifiek afstellen van de voorvering en achterdemper van mountainbikes  worden ook binnen onze service  aangeboden.

 

De opmetingen worden door een erkend kinesitherapeut en topatleet      Erno McCrae uitgevoerd. Erno is gespecialiseerd in deze sport, doet aan  competitief wielrennen en werk bij een fietsenmaker.

 

Fisio-frame Sizing

 

Door middel  van een statische meting worden de basis parameters van het lichaam bepaald en geëvalueerd. Aan de hand van deze gegevens wordt advies gegeven over het aankopen van het juiste fietsframe en de optimale fiets positie.

De meetresultaten kunnen aangepast worden aan een specifiek fietsmerk en model of gebruikt worden voor het opstellen van een fietsframe op maat gemaakt. Mocht u een frame op maat willen laten maken, dan is dit dus een must! 

 

Fisio-Fitting

 

 Door middel van een statische meting worden de basis parameters van het lichaam bepaald en geëvalueerd met behulp van een positie simulator. Aan de hand van deze gegevens wordt uw eigen fiets nauwkeurig afgesteld rekening houdend met uw  persoonlijke lichaamsbouw, flexibiliteit en noden.

 

Binnen fisio-fitting wordt informatie gegeven over de aanpassingen van de fiets en mogelijke fietsonderdelen en praktische tips voor bij het fietsen. 

 

Performance Fitting

 

Hier gaan we ons in detail toeleggen op het verder optimaliseren van uw positie op de fiets met betrekking tot de meest efficiënte overdracht van uw krachten op de pedalen.  Voor deze vermogensmetingen wordt een positie simulatie met 3D pedaling analyzer toegepast om mogelijke asymmetrie van de pedaalbeweging op te sporen. Dit laat toe fijne aanpassingen te maken die onmiddellijk naar hun effectiviteit worden gevalideerd.

 

Specifiek voor de mountainbike wordt de suspension setup van de voorvork en achterdemper nagekeken en afgesteld.

 

 

ADRES

Frederik Wouterslaan 21

1910 Kampenhout

TELEFOON

016 - 65 18 26