Coaching

LIFE COACHING

 

Het moderne leven vraagt veel van ons. Hoe kan je meer levenskracht, rust, geluk, mentale stabiliteit en wendbaarheid ontwikkelen? Misschien ben je met zelfzorg bezig in de vorm van voeding, sport, mindfulness, … maar heb je toch het gevoel dat er nog iets ontbreekt? Zit je de laatste tijd niet helemaal goed in je vel? Voel je je uit balans? Voel je je snel opgejaagd en rusteloos? Of heb je het gevoel dat er iets in je leven ontbreekt maar niet goed weet wat precies?

 

Dikwijls zoeken we het antwoord op deze vragen buiten onszelf. Op die manier maken we ons afhankelijk. We hebben dan van alles nodig om ons goed te voelen. Dit ondermijnt nu net de kracht in onszelf. Het is daarom belangrijk ZELF voor jezelf te zorgen: zelfzorg (wat niet betekent dat je het helemaal alleen moet doen!)

 

Het moderne leven vraagt veel van ons, maar zelfzorg is van alle tijden. (Hoe belangrijk die zelfzorg is hadden de wijzen uit het Westen en het Oosten ook al in de gaten. Zo bijv. de stoïcijnen en de yogi’s van 2300 jaren geleden). Het genereert de levenskracht om je leven ten volle te leven en om moeilijke periodes en situaties te trotseren.

 

 

INDIVIDUELE BEGELEIDING


Wens je persoonlijk ondersteuning? Heb je een vraag of sta je voor een uitdaging? Dan kan individuele begeleiding je daarbij helpen. Waaraan kan je je verwachten?

 • Intakegesprek (van 1,5 uur): een eerste gesprek waarin we je situatie verkennen. We gaan na wat je al doet om voor jezelf te zorgen, en wat nog niet. We ontdekken wat je verder kan helpen.
 • Traject van een viertal sessies (van 1 uur) waarin we aan de slag gaan met de. Elke sessie resulteert in concrete acties die in je leven kan implementeren.

Levenskwaliteit komt van binnenuit, vanuit jezelf. De persoonlijke begeleiding heeft als doel om nieuwe pistes te verkennen, concrete engagementen aan te gaan en bovenal om je zo snel mogelijk op je eigen benen te zetten.

 

Deze begeleiding kan complementair zijn aan een medische of therapeutische behandeling, maar kan er nooit ter vervanging van zijn.

 

 

INFORMATIEVE WORKSHOP LEVENSKRACHT, ZELFZORG & PERSOONLIJK MEESTERSCHAP

 

In deze informatieve workshop verkennen we allereerst wat er allemaal voor kan zorgen dat we zelfzorg ernstig nemen. Hoe zorgen we ervoor dat we er werk van maken? En hoe zorgen we ervoor dat we het ook volhouden? Hoe gaan we er op een goede manier mee om? In het tweede deel van deze eerste sessie geven we een overzicht van de verschillende zelfzorgstrategieën: voeding, beweging, rust, impact, focus, aspiratie, verbinding, authenticiteit, meditatie en wijsheid. Dit overzicht geeft je zicht op welke strategieën voor jou een verschil kunnen maken.

 

 • Zorgen voor je lichaam. Lichaam en geest hangen nauw met elkaar samen. (Dat is logisch want ons zenuwstelsel maakt deel uit van ons lichaam en is een directe reflectie van wat er in onze geest gebeurt). Als je voor je lichaam zorgt, zorg je dus ook voor je geest. Dit maken we concreet aan de hand van de strategieën “voeding”, “beweging”, “impact” en “rust”.
 • Zorgen voor je geest. Mensen hebben het bijzondere vermogen om hun eigen geest aan te sturen. Je kan dus zorgen voor je geest mét onze geest. Hier gaan we in op hoe we dit kunnen doen – aan de hand van de strategieën “focus” en “aspiratie”.
 • Zorgen voor je relaties. Hoe we ons voelen hangt nauw samen met de kwaliteit van onze relaties met anderen. We verkennen hoe belangrijk “verbinding” met andere mensen is en hoe we die kunnen verdiepen. Daarnaast verkennen we hoe we authentieker in het leven kunnen staan.
 • Zorgen voor je ‘ziel’. Het leven is meer dan het lijkt. “Meditatie” is een manier om dat te ontdekken. Daarnaast heeft meditatie aantoonbaar positieve effecten op lichaam, geest en zelfs op onze relaties. “Wijsheid” betekent dat we het leven leren zien zoals het is, en daar profiteert iedereen rondom ons van.  

 

Wat mag je verwachten?

 • Je ontvangt een intakedocument waarin vragen staan die je alvast aan het denken zetten.
 • Je volgt de workshop. Een actieve deelname op deze workshop wordt gewaardeerd, maar is niet verplicht. Voel je vrij!

 

Wat daarna?

 • Je kan autonoom aan de slag gaan aan de hand van het aangereikt materiaal
 • Je kan individuele begeleiding aanvragen
 • Indien er voldoende interesse is kan je deelnemen aan supervisiebijeenkomsten waaraan je je ervaringen kan delen, elkaar inspireren en suggesties ontvangen.

 

WANNEER

11 november van 10 tot 13u in FISIOTICS (Kampenhout)


INSCHRIJVING

via info@fisiotics.be


PRIJS: 35 euro

ADRES

Frederik Wouterslaan 21

1910 Kampenhout

TELEFOON

016 - 65 18 26