Nieuw

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Wens je persoonlijk ondersteuning? Heb je een vraag of sta je voor een uitdaging? Dan kan individuele begeleiding je daarbij helpen. Waaraan kan je je verwachten?

 • Intakegesprek (van 1,5 uur): een eerste gesprek waarin we je situatie verkennen. We gaan na wat je al doet om voor jezelf te zorgen, en wat nog niet. We ontdekken wat je verder kan helpen.
 • Traject van een viertal sessies (van 1 uur) waarin we aan de slag gaan met de. Elke sessie resulteert in concrete acties die in je leven kan implementeren.

Levenskwaliteit komt van binnenuit, vanuit jezelf. De persoonlijke begeleiding heeft als doel om nieuwe pistes te verkennen, concrete engagementen aan te gaan en bovenal om je zo snel mogelijk op je eigen benen te zetten.

 

Deze begeleiding kan complementair zijn aan een medische of therapeutische behandeling, maar kan er nooit ter vervanging van zijn.

 

 

INFORMATIEVE WORKSHOP LEVENSKRACHT, ZELFZORG & PERSOONLIJK MEESTERSCHAP

 

In deze informatieve workshop verkennen we allereerst wat er allemaal voor kan zorgen dat we zelfzorg ernstig nemen. Hoe zorgen we ervoor dat we er werk van maken? En hoe zorgen we ervoor dat we het ook volhouden? Hoe gaan we er op een goede manier mee om? In het tweede deel van deze eerste sessie geven we een overzicht van de verschillende zelfzorgstrategieën: voeding, beweging, rust, impact, focus, aspiratie, verbinding, authenticiteit, meditatie en wijsheid. Dit overzicht geeft je zicht op welke strategieën voor jou een verschil kunnen maken.

 

 • Zorgen voor je lichaam. Lichaam en geest hangen nauw met elkaar samen. (Dat is logisch want ons zenuwstelsel maakt deel uit van ons lichaam en is een directe reflectie van wat er in onze geest gebeurt). Als je voor je lichaam zorgt, zorg je dus ook voor je geest. Dit maken we concreet aan de hand van de strategieën “voeding”, “beweging”, “impact” en “rust”.
 • Zorgen voor je geest. Mensen hebben het bijzondere vermogen om hun eigen geest aan te sturen. Je kan dus zorgen voor je geest mét onze geest. Hier gaan we in op hoe we dit kunnen doen – aan de hand van de strategieën “focus” en “aspiratie”.
 • Zorgen voor je relaties. Hoe we ons voelen hangt nauw samen met de kwaliteit van onze relaties met anderen. We verkennen hoe belangrijk “verbinding” met andere mensen is en hoe we die kunnen verdiepen. Daarnaast verkennen we hoe we authentieker in het leven kunnen staan.
 • Zorgen voor je ‘ziel’. Het leven is meer dan het lijkt. “Meditatie” is een manier om dat te ontdekken. Daarnaast heeft meditatie aantoonbaar positieve effecten op lichaam, geest en zelfs op onze relaties. “Wijsheid” betekent dat we het leven leren zien zoals het is, en daar profiteert iedereen rondom ons van.  

 

Wat mag je verwachten?

 • Je ontvangt een intakedocument waarin vragen staan die je alvast aan het denken zetten.
 • Je volgt de workshop. Een actieve deelname op deze workshop wordt gewaardeerd, maar is niet verplicht. Voel je vrij!
 • Je ontvangt het boek Levenskracht, zelfzorg en persoonlijk meesterschap

 

Wat daarna?

 • Je kan autonoom aan de slag gaan aan de hand van het aangereikt materiaal
 • Je kan individuele begeleiding aanvragen
 • Indien er voldoende interesse is kan je deelnemen aan supervisiebijeenkomsten waaraan je je ervaringen kan delen, elkaar inspireren en suggesties ontvangen.

 

WANNEER

11 november van 10 tot 13u in FISIOTICS (Kampenhout)

8 januari van 10 tot 13u in STUDIO ZUID (Leuven)


INSCHRIJVING

via info@fisiotics.be


PRIJS: 65 euro

 


MOUNTAINBIKE AVONTUUR ZUID-AFRIKA


Erno McCrae geeft je gedurende 6 maanden het beste voorbereidingsprogramma voor de mountainbike groepsreis naar Zuid-Afrika.  


Wat zit er inbegrepen in de voorbereiding? 

– Bikefitting & fit-screening

– Infosessie

– Trainingsschema

– 3 Techniektrainingen

– Trainingsweekend in de Ardennen 


Het voorbereidingstraject zal starten in mei 2022 en duurt tot het vertrek naar Zuid-Afrika

op 28 november 2022


De groepsreis bestaat uit een week vol gevarieerde bike fun in het decor van verschillende mountainbike wedstrijden, namelijk Capetown, Stellenbosch en Grabauw in Zuid-Afrika. In de voormiddagstaaner mountainbikeritten gepland, om het heetste van de dag te vermijden. In de namiddag voorzien we een rustige alternatieve activiteit zoals;

 • Canyoning
 • Wine-tasting
 • Sight-seeing
 • Fatbike


Deze reis wordt u aangeboden door The Wildlinger. Voor meer info & prijzen kan u ons contacteren of klik op deze linkVOEDINGSADVIES & COACHING

 

U kan bij Yasna Overloop terecht voor advies over alles wat met voeding te maken heeft. Als gediplomeerde diëtiste kan zij wetenschappelijk onderbouwde informatie en advies geven rond voedings- en gezondheidsproblemen.

Ze geef voedingsadvies voor alle leeftijden voor een gezonde levensstijl of een specifieke aandoeningen/ziekten, zoals:

Overgewicht en obesitas

Dyslipidemie: hoge cholesterol en/of triglyceriden

Hart- en vaatziekten

Voedselallergieën en/of –intoleranties zoals gluten, lactose, …

Ondervoeding of het risico op ondervoeding


Voedingsadvies is natuurlijk perfect combineerbaar met persoonlijk advies en aangepaste trainingschema's om niet alleen het overgewicht aan te pakken maar ook je conditie terug op peil te brengen. Erno McCrae is jouw personal coach!BIKEFITTING   ook als cadeaubon beschikbaar!

 

Heeft u pijn tijdens het fietsen? Wilt u zeker zijn van de juiste positie op de fiets? Wilt u een verplaatsing of lange afstand  zo efficiënt mogelijk afleggen? Of wilt u als competitie beest zo snel mogelijk rijden?

Met bikefitting wordt de fiets geheel op uw persoonlijke  dimensies en noden aangepast.

Topatleet Erno Mc Crae geeft op afspraak professioneel advies zowel de recreatieve  als professionele wielrenners en mountainbikers,

Gebruik makend van de Shimano Bike Fitting System wordt elke persoon opgemeten waarna een perfecte afstelling mogelijk wordt van je fiets. Zowel naar blessurepreventie als naar rendement en efficientie werpt deze analyse zijn vruchten af.

 

Koop een origineel cadeaubon voor het nieuwe jaar goed te starten of voor een verjaardag !

Te bestellen/afhalen bij Fisiotics

 

 

BEKKENBODEM REËDUCATIE & PERINATALE REVALIDATIE

 

 Urine-incontinentie is een vaak voorkomende klacht, dat in in de meeste gevallen volledig te genezen valt met eenvoudige kinesitherapeutische behandelingen. Een goede voorlichting en bekkenbodemspieroefeningen vormen de basis van deze therapie,

met als doel de bekkenbodem terug te versterken.

Prenatale kinsitherapie  is voornamelijk gericht op behandeling van deze klachten  en het aanleren van bekkenbodemspiercontracties.

Na de bevalling kan dan gestart worden met postnatale revalidatie waarbij de bekkenbodemspieroefeningen verder worden  opgebouwd, en  na verloop van tijd verstevigende oefeningen voor het hele lichaam  kunnen worden uitgevoerd.HOOGTE TRAINING

 

Trainen maar dan op hoogte: hier kan je artificieel en onder gecontroleerde omstandigheden trainen. Vroeger waren sporters aangewezen op stages in de bergen, tegenwoordig is het ook mogelijk om tot een gesimuleerde hoogte van 6000m te trainen.  Hoogtetrainingen en -stages zijn dus ideaal voor duursporten zoals trailrunning, wielrennen, skiën en triatlonatleten om prestaties te verbeteren. Wij geven U persoonlijk trainingsadvies voor Uw wedstrijden !

 

Door gebruik te maken van Uw persoonlijk masker ipv een hoogtekamer, is er maximaal rendement en kunnen de tainingen uitgevoerd worden op verschillende fitness toestellen zoals de loopband met inclinatiemogelijkheden tot 15% of een steptoestel.FIT-TICS


ONLINE programma!

Een 1 uur durende training waar de grote spiergroepen worden aangesproken. De training gaat door in de oefenzaal van Fisiotics met Erno McCrae als lesgever.

 • Maximaal 3 sporters per les toegelaten rekening houdend met Covid-19 richtlijnen
 • Iedere donderdag avond van 19 tot 20u. Indien volzet komen er meer uren vrij, beginnende met een aansluitende les om 20u.
 • Geïnteresseerd? Vragen? Stuur me zo snel mogelijk een e-mail om je plek te reserveren voor de lessenreeks. Reservatie is definitief na betaling.