Nieuw

MOUNT ARARAT, 5137m , EXPEDITION STYLE

Ooit al eens een berg willen beklimmen in zuivere Alpine stijl? Geen refuges, geen dragers, geen liften, maar een beklimming met volle bepakking naar een berg 5000+?

Samen met de Wildlinger organiseert Fisiotics deze beklimming waarbij we de deelnemers fysiek en mentaal klaarstomen tijdens een 5 maanden durende voorbereidingstraject. 

Wanneer: 1-10 juli 2022

Voorbereidingstraject start in februari 2022:

* inspanningstest met lactaatmeting

* groepstrainingen

* workshops

* Hypoxietrainingen

meer info volgt tijdens onze info-avond op di 23/11/2021, 20,00u, te FISIOTICS

Inschijven voor info avond via info@fisiotics.be   Interactieve lezing:

  Levenskracht, zelfzorg en persoonlijk meesterschap

   

  Op wapenstilstand staan we stil bij ZELFZORG. Hoe geven we zelfzorg een gezonde plek in ons leven? We gaan in op de volgende vragen:

  • Wat is goede zelfzorg en wat niet?
  • Hoe ga je op een goede manier met zelfzorg om?
  • Welke benaderingen zijn er in het landschap van zelfzorg te vinden? We geven een overzicht van de verschillende zelfzorgstrategieën:
   • Zorg voor je lichaam. Als je voor je lichaam zorgt, zorg je ook voor je geest. Dit maken we concreet aan de hand van de strategieën ‘voeding’, ‘beweging’, ‘impact’ en ‘herstel’.
   • Zorg voor je geest. Je kan zorgen voor je geest mét je geest. Hier gaan we in op hoe we dit kunnen doen aan de hand van de strategieën ‘focus’ en ‘aspiratie’.
   • Zorg voor je relaties. Hoe we ons voelen hangt nauw samen met de kwaliteit van onze relaties met anderen. We verkennen hoe belangrijk ‘verbinding’ met andere mensen is. Daarnaast verkennen we hoe we authentieker in het leven kunnen staan.
   • Zorg voor je ‘ziel’. Het leven is meer dan het lijkt. ‘Meditatie’ is een manier om dat te ontdekken. ‘Wijsheid’ betekent dat we het leven leren zien zoals het is, en daar profiteert iedereen rondom ons van.
  • Hoe kies je welke zelfzorg voor jouw aangewezen is?

   


   

  VOOR MEER INFO ZIE: https://fisiotics.be/specialisaties/coaching/

     INDIVIDUELE BEGELEIDING

  Wens je persoonlijk ondersteuning? Heb je een vraag of sta je voor een uitdaging? Dan kan individuele begeleiding je daarbij helpen. Waaraan kan je je verwachten?

  • Intakegesprek (van 1,5 uur): een eerste gesprek waarin we je situatie verkennen. We gaan na wat je al doet om voor jezelf te zorgen, en wat nog niet. We ontdekken wat je verder kan helpen.
  • Traject van een viertal sessies (van 1 uur) waarin we aan de slag gaan met de. Elke sessie resulteert in concrete acties die in je leven kan implementeren.

  Levenskwaliteit komt van binnenuit, vanuit jezelf. De persoonlijke begeleiding heeft als doel om nieuwe pistes te verkennen, concrete engagementen aan te gaan en bovenal om je zo snel mogelijk op je eigen benen te zetten.

   

  Deze begeleiding kan complementair zijn aan een medische of therapeutische behandeling, maar kan er nooit ter vervanging van zijn.

  VOEDINGSADVIES & COACHING

   

  U kan bij Yasna Overloop terecht voor advies over alles wat met voeding te maken heeft. Als gediplomeerde diëtiste kan zij wetenschappelijk onderbouwde informatie en advies geven rond voedings- en gezondheidsproblemen.

  Ze geef voedingsadvies voor alle leeftijden voor een gezonde levensstijl of een specifieke aandoeningen/ziekten, zoals:

  Overgewicht en obesitas

  Dyslipidemie: hoge cholesterol en/of triglyceriden

  Hart- en vaatziekten

  Voedselallergieën en/of –intoleranties zoals gluten, lactose, …

  Ondervoeding of het risico op ondervoeding


  Voedingsadvies is natuurlijk perfect combineerbaar met persoonlijk advies en aangepaste trainingschema's om niet alleen het overgewicht aan te pakken maar ook je conditie terug op peil te brengen. Erno McCrae is jouw personal coach!  BIKEFITTING   ook als cadeaubon beschikbaar!

   

  Heeft u pijn tijdens het fietsen? Wilt u zeker zijn van de juiste positie op de fiets? Wilt u een verplaatsing of lange afstand  zo efficiënt mogelijk afleggen? Of wilt u als competitie beest zo snel mogelijk rijden?

  Met bikefitting wordt de fiets geheel op uw persoonlijke  dimensies en noden aangepast.

  Topatleet Erno Mc Crae geeft op afspraak professioneel advies zowel de recreatieve  als professionele wielrenners en mountainbikers,

  Gebruik makend van de Shimano Bike Fitting System wordt elke persoon opgemeten waarna een perfecte afstelling mogelijk wordt van je fiets. Zowel naar blessurepreventie als naar rendement en efficientie werpt deze analyse zijn vruchten af.

   

  Koop een origineel cadeaubon voor het nieuwe jaar goed te starten of voor een verjaardag !

  Te bestellen/afhalen bij Fisiotics

   

   

  BEKKENBODEM REËDUCATIE & PERINATALE REVALIDATIE

   

   Urine-incontinentie is een vaak voorkomende klacht, dat in in de meeste gevallen volledig te genezen valt met eenvoudige kinesitherapeutische behandelingen. Een goede voorlichting en bekkenbodemspieroefeningen vormen de basis van deze therapie,

  met als doel de bekkenbodem terug te versterken.

  Prenatale kinsitherapie  is voornamelijk gericht op behandeling van deze klachten  en het aanleren van bekkenbodemspiercontracties.

  Na de bevalling kan dan gestart worden met postnatale revalidatie waarbij de bekkenbodemspieroefeningen verder worden  opgebouwd, en  na verloop van tijd verstevigende oefeningen voor het hele lichaam  kunnen worden uitgevoerd.  HOOGTE TRAINING

   

  Trainen maar dan op hoogte: hier kan je artificieel en onder gecontroleerde omstandigheden trainen. Vroeger waren sporters aangewezen op stages in de bergen, tegenwoordig is het ook mogelijk om tot een gesimuleerde hoogte van 6000m te trainen.  Hoogtetrainingen en -stages zijn dus ideaal voor duursporten zoals trailrunning, wielrennen, skiën en triatlonatleten om prestaties te verbeteren. Wij geven U persoonlijk trainingsadvies voor Uw wedstrijden !

   

  Door gebruik te maken van Uw persoonlijk masker ipv een hoogtekamer, is er maximaal rendement en kunnen de tainingen uitgevoerd worden op verschillende fitness toestellen zoals de loopband met inclinatiemogelijkheden tot 15% of een steptoestel.