Nieuw


SKI- & SNOWBOARD TRAINING       

Functionele training werkt anders dan de traditionele krachttraining.

Hier geen analytische oefeningen maar een progressieve opbouw in specifieke en sportgerelateerde oefeningen naar je zelf gestelde doelen of ski/snowboard vakantie. Wij helpen je met de opbouw van  je "core-stability" en het activeren van  spierketens  met oog op blesurepreventie !


VOEDINGSADVIES & COACHING

 

U kan bij Yasna Overloop terecht voor advies over alles wat met voeding te maken heeft. Als gediplomeerde diëtiste kan zij wetenschappelijk onderbouwde informatie en advies geven rond voedings- en gezondheidsproblemen.

Ze geef voedingsadvies voor alle leeftijden voor een gezonde levensstijl of een specifieke aandoeningen/ziekten, zoals:

Overgewicht en obesitas

Dyslipidemie: hoge cholesterol en/of triglyceriden

Hart- en vaatziekten

Voedselallergieën en/of –intoleranties zoals gluten, lactose, …

Ondervoeding of het risico op ondervoeding


Voedingsadvies is natuurlijk perfect combineerbaar met persoonlijk advies en aangepaste trainingschema's om niet alleen het overgewicht aan te pakken maar ook je conditie terug op peil te brengen. Erno McCrae is jouw personal coach!


BIKEFITTING   als cadeaubon !

 

Heeft u pijn tijdens het fietsen? Wilt u zeker zijn van de juiste positie op de fiets? Wilt u een verplaatsing of lange afstand  zo efficiënt mogelijk afleggen? Of wilt u als competitie beest zo snel mogelijk rijden?

Met bikefitting wordt de fiets geheel op uw persoonlijke  dimensies en noden aangepast.

Topatleet Erno Mc Crae geeft op afspraak professioneel advies zowel de recreatieve  als professionele wielrenners en mountainbikers,

Gebruik makend van de Shimano Bike Fitting System wordt elke persoon opgemeten waarna een perfecte afstelling mogelijk wordt van je fiets. Zowel naar blessurepreventie als naar rendement en efficientie werpt deze analyse zijn vruchten af.

 

Koop een origineel cadeaubon voor het nieuwe jaar goed te starten of voor een verjaardag !

Te bestellen/afhalen bij Fisiotics

 

 

BEKKENBODEM REËDUCATIE & PERINATALE REVALIDATIE

 

 Urine-incontinentie is een vaak voorkomende klacht, dat in in de meeste gevallen volledig te genezen valt met eenvoudige kinesitherapeutische behandelingen. Een goede voorlichting en bekkenbodemspieroefeningen vormen de basis van deze therapie,

met als doel de bekkenbodem terug te versterken.

Prenatale kinsitherapie  is voornamelijk gericht op behandeling van deze klachten  en het aanleren van bekkenbodemspiercontracties.

Na de bevalling kan dan gestart worden met postnatale revalidatie waarbij de bekkenbodemspieroefeningen verder worden  opgebouwd, en  na verloop van tijd verstevigende oefeningen voor het hele lichaam  kunnen worden uitgevoerd.


BURN-OUT    MINDFULNESS


Wanneer je constant onder stress leeft, loopt van hier naar daar, het gevoel hebt dat je nooit tijd genoeg hebt en niet meer kunt recupereren dan loop je het gevaar om in een burn-out te belanden. Door mindfulness en cognitieve therapie leer je je leven weer in handen nemen. Volgende therpatiën worden aangeboden ; Burn-out, jongeren coaching, relatietherapie, depressie behandeling, angst & paniek en mindfulness. Klik HIER voor meer info.


HOOGTE TRAINING

 

Trainen maar dan op hoogte: hier kan je artificieel en onder gecontroleerde omstandigheden trainen. Vroeger waren sporters aangewezen op stages in de bergen, tegenwoordig is het ook mogelijk om tot een gesimuleerde hoogte van 6000m te trainen.  Hoogtetrainingen en -stages zijn dus ideaal voor duursporten zoals trailrunning, wielrennen, skiën en triatlonatleten om prestaties te verbeteren. Wij geven U persoonlijk trainingsadvies voor Uw wedstrijden !

 

Door gebruik te maken van Uw persoonlijk masker ipv een hoogtekamer, is er maximaal rendement en kunnen de tainingen uitgevoerd worden op verschillende fitness toestellen zoals de loopband met inclinatiemogelijkheden tot 15% of een steptoestel.

FISIOTICS

Frederik Wouterslaan 21

1910 KAMPENHOUT

016/65.18.26