Sport

Inspanningstest - screening - trainingsadvies

 

Uit een inspanningstest met lactaat en HR meting kunnen we de trainingszones afleiden. Tijdens deze test loop of fiets je met een progressieve belasting tot uitputting.

Doormiddel van bijvoorbeeld een loopanalyse, kracht- of stabilisatieoefeningen of een inspanningstest, maken we een screening naar uw fysieke mogelijkheden om uw prestaties te verbeteren voor zowel een recreatieve sporter, competitiesporter of topsporter.

 

Sport revalidatie

 

Sport revalidatie is gericht op het behandelen van sportletsels zoals spierscheuren, enkelverstuikingen, knieblessures,... Hierbij wordt de sporter begeleid om op een veilige manier te oefenen en sportactiviteiten te hervatten. Bovendien wordt advies gegeven ter preventie van nieuwe blessures. Zowel recreatieve als competitieve sporters kunnen hiervoor bij ons terecht

 

Functionele training

 

Functionele training werkt anders dan de traditionele krachttraining.

Hier geen analytische oefeningen maar een progressieve opbouw in specifieke en sportgerelateerde oefeningen naar je zelf gestelde doelen. Opbouwen van je "core-stability", het activeren van spierketens , princiepes uit de "natural movement",... dit alles vind je hierin terug.

Mensen met een sportieve uitdaging als doel helpen we graag dit doel te realiseren. NIEUW : Groepstrainingen !

 

Hypoxie training

 

Trainen op hoogte, artificieel maar onder gecontrolleerde omstandigheden. Vroeger waren sporters aangewezen op stages in de bergen, tegenwoordig is het ook mogelijk om op gesimuleerde hoogte te trainen. Hoogtetrainingen en -stageszijn ideaal voor duursporten zoals skieën, hardlopen, wielrennen en triatlon om prestaties te verbeteren maar deze training kan ook gebruikt worden als alternatieve prikkel voor vetverbranding.

Het is trouwens een perfect alternatief als pre-acclimatisatie voor trekkings of bergen te beklimmen !

 

Door gebruik te maken van een masker ipv een hoogtekamer, is er maximaal rendement. Trainingen kunnen uitgevoerd worden op verschillende fitness toestellen of zelfs je eigen fiets.

 

 

Hooggebergte training

 

Door jaren van ervaring en klimmen in het hooggebergte, bieden wij trainingsadvies aan voor trekkings in het hooggebergte of beklimmingen boven 3000m. Zelfs als je ervan droomt de Mount Everest te beklimmen, helpen we met je maandenlange voorbereiding om het tot een succes te kunnen omzetten dmv van een hoogte-trainingsschema en een hoog-gevoeligheidstest. Meer weten over High Altitude Training Program ? KLIK

 

Meer info over onze realisaties / trainingen / trekkings / beklimmingen / presentaties : www.8000unlimited.com

 

 

Bikefitting

 

Waarom is bikefitting nu zo belangrijk? Met bikefitting wordt de fiets geheel op uw persoonlijke dimensies en noden aangepast. Heeft u pijn tijdens het fietsen? Wilt u zeker zijn van de juiste positie op de fiets? Wilt u een verplaatsing of lange afstand zo efficiënt mogelijk afleggen? Of wilt u als competitie beest zo snel mogelijk rijden? Onze bikefitting streeft optimalisatie na van de trapefficiëntie en comfort.

 

Dit zijn de mogelijkheden: Fisio-frame sizing, Fisio-fitting en Performance fitting

 

TARIEVEN

 

 

 

 

 

Inspanningstesten

 

met lactaat meting

interpretatie en advies

 

Lopen

3 min protocol (beginners)

85 euro

Fietsen

4 min protocol (beginners)

85 euro

Lopen

8 min protocol (gevorderden)

120 euro

Fietsen

8 min protocol (gevorderden)

120 euro

 

Bike fitting

 

 

 

 

Fisio-frame sizing

80 euro

 

Fisio-fitting

135 euro

 

Performance fitting

225 euro

 

extra bike afstelling

40 euro

 

Screening

Trainingsadvies

Personal Coaching

 

 

50 euro / uur

 

Hypoxie training

 

 

20 euro / uur

 

Hoogtegevoeligheidstest

 

 

50 euro

ADRES

Frederik Wouterslaan 21

1910 Kampenhout

TELEFOON

016 - 65 18 26

FISIOTICS

Frederik Wouterslaan 21

1910 KAMPENHOUT

016/65.18.26