Praktijk

Mindfulness

 

Wanneer je constant onder stress leeft, loopt van hier naar daar, het gevoel hebt dat je nooit tijd genoeg hebt en niet meer kunt recupereren dan loop je het gevaar om in een burn-out te belanden. Door mindfulness en cognitieve therapie leer je je leven weer in handen nemen. Volgende therpati├źn worden aangeboden ; Burn-out, jongeren coaching, relatietherapie, depressie behandeling, angst & paniek en mindfulness.

 

U kan zich inschrijven voor de eerst volgende mindfulness cursus dewelke start in januari 2018. Klik HIER voor meer info.

 

 

Personal training/ Coaching

 

Stef Maginelle zorgt voor de fysieke trainingen, al dan niet in combinatie met hoogte training, inspanningstesten, persoonlijke trainingschema's of specifieke trainingen.

 

Anne Dockx verzorgt de mental coaching en dit kan worden afgestemd worden op de fysieke training. Kortom, wij helpen je doelen te bereiken, prestaties te verbeteren of de draad weer op te nemen.

 

We starten altijd met een intakegesprek. In dit eerste gesprek gaan we zien wat uw doelen zijn

en stellen vervolgens een actieplan voor.

 

 

Perinatale revalidatie

 

Perinatale revalidatie kan opgedeeld worden in prenatale en postnatale kinesitharpie. Omwille van hormonale en lichamelijke veranderingen die een vrouw ondergaat tijdens haar zwangerschap kunnen soms klachten ontstaan zoals oa. rugpijn, bekkeninstabiliteit of zwelling van de benen. Prenatale kinsitherapie is voornamelijk gericht op behandeling van deze klachten en het aanleren van bekkenbodemspiercontracties. Na de bevalling kan dan gestart worden met postnatale revalidatie waarbij de bekkenbodemspieroefeningen verder worden opgebouwd, en na verloop van tijd verstevigende oefeningen voor het hele lichaam kunnen worden uitgevoerd.

 

 

Bekkenbodem re├źducatie

 

Urine-incontinentie is een vaak voorkomende klacht, dat in in de meeste gevallen volledig te genezen valt met eenvoudige kinesitherapeutische behandelingen. Een goede voorlichting en bekkenbodemspieroefeningen vormen de basis van deze therapie, met als doel de bekkenbodem terug te versterken.

 

 

Rugschool

 

In de rugschool krijgt u heel wat tips om uw rug minder te belasten tijdens uw dagdagelijkse activiteiten. Aan de hand van oefeningen leert u uw houding te verbeteren, de stabiliteit van de lage rug te verhogen en de wervelzuil te mobiliseren.

 

 

Manuele lymfedrainage

 

Het lymfestelsel van de mens is een systeem dat onder andere zorgt voor de afvoer van lymfevocht. Wanneer dit stelsel niet optimaal functioneert kan lymfevocht zich opstapelen waardoor er op verschillende plaatsen in het lichaam zwelling kan ontstaan (lymfoedeem). Manuele lymfedrainage is een techniek die de afvoer van het overtollig lymfevocht kan bevorderen om zo de zwelling te doen verminderen.

FISIOTICS

Frederik Wouterslaan 21

1910 KAMPENHOUT

016/65.18.26