Praktijk

Rugschool

 

In de rugschool krijgt u heel wat tips om uw rug minder te belasten tijdens uw dagdagelijkse activiteiten. Aan de hand van oefeningen leert u uw houding te verbeteren, de stabiliteit van de lage rug te verhogen en de wervelzuil te mobiliseren.

 

 

Voedingsadvies voor sporters

 

Voeding en sport horen bij elkaar. Een goede voeding helpt je beter te presteren en zorgt voor een sneller herstel. De optimale voeding van een sporter hangt af van de duur en intensiteit van de sport, de trainingstijden, het gewenste lichaamsgewicht en het sportseizoen. Zowel recreatieve als competitieve sporters kunnen bij ons terecht voor voedingsadvies

 

 

Personal training/ Coaching

 

Charlotte Vanderbeken werkt als psychologisch consulente en diëtiste voor sport-en voedingsadvies. In samenwerking met Stef en Eline kunnen programma’s worden aangeboden waarin voeding, mentale coaching en fysische training op elkaar worden afgestemd.

 

 

Perinatale revalidatie

 

Perinatale revalidatie kan opgedeeld worden in prenatale en postnatale kinesitharpie. Omwille van hormonale en lichamelijke veranderingen die een vrouw ondergaat tijdens haar zwangerschap kunnen soms klachten ontstaan zoals oa. rugpijn, bekkeninstabiliteit of zwelling van de benen. Prenatale kinsitherapie is voornamelijk gericht op behandeling van deze klachten en het aanleren van bekkenbodemspiercontracties. Na de bevalling kan dan gestart worden met postnatale revalidatie waarbij de bekkenbodemspieroefeningen verder worden opgebouwd, en na verloop van tijd verstevigende oefeningen voor het hele lichaam kunnen worden uitgevoerd.

 

 

Bekkenbodem reëducatie

 

Urine-incontinentie is een vaak voorkomende klacht, dat in in de meeste gevallen volledig te genezen valt met eenvoudige kinesitherapeutische behandelingen. Een goede voorlichting en bekkenbodemspieroefeningen vormen de basis van deze therapie, met als doel de bekkenbodem terug te versterken.

 

Manuele lymfedrainage

 

Het lymfestelsel van de mens is een systeem dat onder andere zorgt voor de afvoer van lymfevocht. Wanneer dit stelsel niet optimaal functioneert kan lymfevocht zich opstapelen waardoor er op verschillende plaatsen in het lichaam zwelling kan ontstaan (lymfoedeem). Manuele lymfedrainage is een techniek die de afvoer van het overtollig lymfevocht kan bevorderen om zo de zwelling te doen verminderen.

FISIOTICS

Frederik Wouterslaan 21

1910 KAMPENHOUT

016/65.18.26