Nieuw

 

VOEDINGSADVIES & DIËTIEK

 

U kan bij Yasna Overloop terecht voor advies over alles wat met voeding te maken heeft. Als gediplomeerde diëtiste kan zij wetenschappelijk onderbouwde informatie en advies geven rond voedings- en gezondheidsproblemen.

Ze geef voedingsadvies voor alle leeftijden.

Voor een gezonde levensstijl of specifieke aandoeningen/ziekten, zoals:

Overgewicht en obesitas

Dyslipidemie: hoge cholesterol en/of triglyceriden

Hart- en vaatziekten

Voedselallergieën en/of –intoleranties zoals gluten, lactose, …

Slikstoornissen

Ondervoeding of het risico op ondervoeding

 

 

BIKEFITTING & PERFORMANCE

 

Heeft u pijn tijdens het fietsen? Wilt u zeker zijn van de juiste positie op de fiets? Wilt u een verplaatsing of lange afstand zo efficiënt mogelijk afleggen? Of wilt u als competitie beest zo snel mogelijk rijden?

Met bikefitting wordt de fiets geheel op uw persoonlijke dimensies en noden aangepast. Erno Mc Crae geeft op afspraak professioneel advies zowel de recreatieve als professionele wielrenners en mountainbikers,

Gebruik makend van de Shimano Bike Fitting System wordt elke persoon opgemeten waarna een perfecte afstelling mogelijk wordt van je fiets.

Zowel naar blessurepreventie als naar rendement en efficientie werpt deze analyse zijn vruchten af.

 

 

BEKKENBODEM REËDUCATIE & PERINATALE REVALIDATIE

 

Urine-incontinentie is een vaak voorkomende klacht, dat in in de meeste gevallen volledig te genezen valt met eenvoudige kinesitherapeutische behandelingen. Een goede voorlichting en bekkenbodemspieroefeningen vormen de basis van deze therapie, met als doel de bekkenbodem terug te versterken.

Prenatale kinsitherapie is voornamelijk gericht op behandeling van deze klachten en het aanleren van bekkenbodemspiercontracties. Na de bevalling kan dan gestart worden met postnatale revalidatie waarbij de bekkenbodemspieroefeningen verder worden opgebouwd, en na verloop van tijd verstevigende oefeningen voor het hele lichaam kunnen worden uitgevoerd.

 

 

MINDFULNESS

 

Wanneer je constant onder stress leeft, loopt van hier naar daar, het gevoel hebt dat je nooit tijd genoeg hebt en niet meer kunt recupereren dan loop je het gevaar om in een burn-out te belanden. Door mindfulness en cognitieve therapie leer je je leven weer in handen nemen. Volgende therpatiën worden aangeboden ; Burn-out, jongeren coaching, relatietherapie, depressie behandeling, angst & paniek en mindfulness.

 

U kan zich inschrijven voor de eerst volgende mindfulness cursus dewelke start

op 2 oktober 2018.

Klik HIER voor meer info.

 

Ouder / kind mindfulness cursus najaar 2018

 

We leven in een zeer prestatiegerichte maatschappij waar er veel van ons gevraagd wordt. Op onze beurt vragen en verwachten we veel van onze kinderen. Het is niet altijd evident voor hen om op een goede manier om te gaan met de druk en stress die dit met zich meebrengt. Mindfulness kan hen, en zeker ook de ouders, hierbij helpen. Voor de ouders geeft het een beter inzicht in hoe we hun kinderen op een goede manier kunnen ondersteunen. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om deze gecombineerde cursus op te zetten.

 

 

 

PERSONAL COACHING - TRAINING

 

Stef Maginelle zorgt voor de fysieke trainingen, al dan niet in combinatie met hoogte training, inspanningstesten, persoonlijke trainingschema's of specifieke trainingen.

 

Anne Dockx verzorgt de mental coaching en dit kan worden afgestemd worden op de fysieke training. Kortom, wij helpen je doelen te bereiken, prestaties te verbeteren of de draad weer op te nemen.

 

We starten altijd met een intakegesprek. In dit eerste gesprek gaan we zien wat uw doelen zijn en stellen vervolgens een actieplan voor.

 

 

 

 

 

 

 

FISIOTICS

Frederik Wouterslaan 21

1910 KAMPENHOUT

016/65.18.26