Cycling Dimension

BIKEFITTING

 

Waarom is bikefitting nu zo belangrijk? Met bikefitting wordt de fiets geheel op uw persoonlijke dimensies en noden aangepast. Heeft u pijn tijdens het fietsen? Wilt u zeker zijn van de juiste positie op de fiets? Wilt u een verplaatsing of lange afstand zo efficiënt mogelijk afleggen? Of wilt u als competitie beest zo snel mogelijk rijden? Onze bikefitting streeft optimalisatie na van de trapefficiëntie en comfort.

 

Door gebruik te maken van de meest recente kennis en technologie kan elke persoon nauwkeurig opgemeten en op zijn eigen fiets gepositioneerd worden, hetzij een racefiets, xco, trail of enduro mountainbike, tijdritfiets of trekking/stadsfiets. Het specifiek afstellen van de voorvering en achterdemper van mountainbikes worden ook binnen onze service aangeboden.

 

De opmetingen worden door een erkend kinesitherapeut uitgevoerd gespecialiseerd in sport. Erno McCrae zit in het competitief wielrennen en werk bij een fietsenmaker.

 

 

FISIO-FRAME SIZING

 

Door middel van een statische meting worden de basis parameters van het lichaam bepaald en geëvalueerd. Aan de hand van deze gegevens wordt advies gegeven over het aankopen van het juiste fietsframe en de optimale fiets positie.

De meetresultaten kunnen aangepast worden aan een specifiek fietsmerk en model of gebruikt worden voor het opstellen van een fietsframe op maat gemaakt. Mocht u een frame op maat willen laten maken, dan is dit dus een must!

 

 

FISIO-FITTING

 

Door middel van een statische meting worden de basis parameters van het lichaam bepaald en geëvalueerd met behulp van een positie simulator. Aan de hand van deze gegevens wordt uw eigen fiets nauwkeurig afgesteld rekening houdend met uw persoonlijke lichaamsbouw, flexibiliteit en noden.

 

Binnen fisio-fitting wordt informatie gegeven over de aanpassingen van de fiets en mogelijke fietsonderdelen en praktische tips voor bij het fietsen.

 

 

PERFORMANCE FITTING

 

: Hier gaan we ons in detail toeleggen op het verder optimaliseren van uw positie op de fiets met betrekking tot de meest efficiënte overdracht van uw krachten op de pedalen. Voor deze vermogensmetingen wordt een positie simulatie met 3D pedaling analyzer toegepast om mogelijke asymmetrie van de pedaalbeweging op te sporen. Dit laat toe fijne aanpassingen te maken die onmiddellijk naar hun effectiviteit worden gevalideerd.

 

Specifiek voor de mountainbike wordt de suspension setup van de voorvork en achterdemper nagekeken en afgesteld.

 

 

INSPANNINGSTESTEN

 

8min test met lactaat en interpretatie en advies 120 euro

4min test voor een beginner of niet heel actieve individu 85 euro

 

 

PRIJZEN MEER INFO

 

Fisio-frame sizing

80 euro

 

Fisio-fitting

135 euro

 

Performance fitting

225 euro

 

extra bike afstelling

40 euro

 

 
 
 

ADRES

Frederik Wouterslaan 21

1910 Kampenhout

TELEFOON

016 - 65 18 26

Bike fitting

 

 

 

 

Fisio-frame sizing

80 euro

 

Fisio-fitting

135 euro

 

Performance fitting

225 euro

 

extra bike afstelling

40 euro

Bike fitting

 

 

 

 

Fisio-frame sizing

80 euro

 

Fisio-fitting

135 euro

 

Performance fitting

225 euro

 

extra bike afstelling

40 euro

ADRES

Frederik Wouterslaan 21

1910 Kampenhout

TELEFOON

016 - 65 18 26

FISIOTICS

Frederik Wouterslaan 21

1910 KAMPENHOUT

016/65.18.26